Dip z białej fasoli z oliwą z rozmarynu
Dip z białej fasoli z oliwą z rozmarynu może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 46 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 32 i kosztuje 8 centów za porcję. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś fasolę, sól koszerną, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Toskańska zupa z białej fasoli z oliwą z oliwek i rozmarynem, Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, oraz Toasty White Bean ' n ' Olive dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-calowej patelni na średnim ogniu, wymieszać połowę oliwy z oliwek i 2 ząbki czosnku, aż pachnące, uważając, aby nie brązowy czosnek, o 1 minutę.
Wlać olej i czosnek do robota kuchennego. Wytrzyj patelnię i odstaw na bok.
Dodać białą fasolę, sok z cytryny i sól do malaksera i wirować, aż będzie gładka.
Odstawić patelnię na średnie ciepło i dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i gałązki rozmarynu. Rozmaryn rozgrzać w oliwie z oliwek, aż będzie pachnący, około 3 minut, mieszając od czasu do czasu, aby rozmaryn się nie palił.
Wyjąć z ognia i ostudzić 10 minut.
Odstawić rozmaryn na bok i skropić oliwą z oliwek na dip fasolowy. Zmielić jedną łyżeczkę liści rozmarynu i posypać dipem.
Skrót imprezy: użyj Dipu z białej fasoli jako podstawy dla obfitej tacy przekąsek kupionych w sklepie, w tym hummusu i Baby ghanoush, tapenady z oliwek, marchwi i innych warzyw.
Podawać z paluszkami chlebowymi, chipsami pita i cienko pokrojoną bagietką.
Do-ahead porady: zrobić dip do 2 dni do przodu. Przechowywać zanurzenie w szczelnym pojemniku w lodówce. Doprowadzić dip do temperatury pokojowej przed podaniem. Przygotuj olej rozmarynowy tuż przed podaniem.