Deser bananowo-kremowy Brownie
Amerykańskich przepisów nigdy za wiele, więc wypróbuj deser Banana Cream Brownie. Za 72 centy za porcję otrzymasz deser na 15 osób. Jedna porcja zawiera 404 kalorie, 6 g białka i 15 g tłuszczu. Mieszanka bitej polewy z kartonu, mleka, prażonych orzeszków ziemnych i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 17%. Wynik ten nie jest zbyt doskonały. Podobne przepisy obejmują irlandzki deser brownie z kremem, klonowy deser brownie i kakaowy deser lodowy.
Instrukcje
Przygotuj ciasto na brownie zgodnie z instrukcją na opakowaniu dla ciastek przypominających krówki. Wymieszaj 1/2 szklanki kawałków czekolady i 1/4 szklanki orzeszków ziemnych.
Rozłóż na natłuszczonej blaszce o wymiarach 13 x 9 cali. taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 28-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy na drucianej kratce.
Pokrój banany; ułóż w jednej warstwie na ciasteczkach.
Posyp 1/4 szklanki chipsów i 1/4 szklanki orzeszków ziemnych.
W dużej misce ubijaj mieszankę mleka i budyniu na niskiej prędkości przez 2 minuty. Dodać ubitą polewę.
Posyp pozostałymi chipsami i orzeszkami ziemnymi. Przechowywać w lodówce do momentu podania.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Brownie w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "