Dark Mocha torte
Dark Mocha torte to deser, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 422 kalorie. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mąki, mocnej kawy espresso, kakao w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak ogromne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Deep Dark Mocha Torte, Zdrowe pączki Mocha z ciemną czekoladą Mocha Glaze, oraz Tort Mocha.
Instrukcje
najpierw zrób ciasto. mąkę, proszek do pieczenia, kakao i cukier puder przesiać do miski. Wcierać w masło, aż będzie kruche. Szybko wymieszaj jajka, aż wszystko połączy się z ostrzem noża. Owiń w folię spożywczą. Schłodzić przez 30 minut.
Rozwałkuj ciasto i wyłóż 21-centymetrową blachę z luźnym dnem. Schłodzić przez 20 minut.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
wyłożyć ciasto papierem do pieczenia, wypełnić fasolą do pieczenia i piec na ślepo przez 15 minut.
Usuń fasolę i gotuj przez kolejne 5 minut.
Wyjąć z piekarnika i zmniejszyć temperaturę do 150C / wentylator 130C / Gaz
Aby zrobić nadzienie, roztopić czekoladę w żaroodpornej misce na patelni z gotującą się wodą lub w kuchence mikrofalowej na wysokości przez 1-2 minuty, a następnie ostudzić. Masło i cukier ubić do bladości i puszystości, następnie stopniowo ubić jajka, żółtko, orzechy i mąkę. Składamy czekoladę i kawę, wlewamy do skrzynki i pieczemy 25-30 minut, aż okruchy przylgną do włożonego szaszłyka (środek torte nie będzie całkowicie ustawiony, będzie nadal jędrny z piekarnika).
Podawać pokrojone w cienkie plasterki, posypane crme frache lub śmietaną.