Czerwony chile owoce morza chowder jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.01 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 413 kalorii. Ten przepis z homesicktexan.blogspot.com ma 51 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ziele angielskie, sól i pieprz, cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ziele angielskie, można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, Zupa Z Owoców Morza, oraz Zupa Z Owoców Morza dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W suchej patelni ogrzanej na wysokim, toast guajillo chiles z każdej strony przez około 10 sekund lub aż zaczną dmuchać. Napełnij patelnię wystarczającą ilością wody, aby pokryć chiles. Pozostawić ogień, aż woda zacznie wrzeć, a następnie wyłączyć ogień i niech chiles moczyć, aż miękkie, o 30 protokół. Po uwodnieniu wyrzucić moczącą wodę i spłukać chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Guajillo
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Umieścić w blenderze.W międzyczasie, jeśli używasz świeżych małży, napełnij garnek wystarczająco duży, aby pomieścić małże 2 szklankami wody. Gdy dojdzie do wrzenia, dodaj małże, przykryj garnek i pozwól im na parze, aż muszle się otworzą, około 3-5 minut. Łyżką szczelinową wyjmij małże z garnka (wyrzuć wszelkie małże, które nie otwierają się), wyrzucając płyn do gotowania. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, usuń mięso z muszli, dobrze spłucz, aby usunąć dodatkowy żwir i posiekaj. Jeśli używasz pokrojonych w puszkach Małży, odcedzić i dobrze spłukać, aby usunąć kawałki skorupy i grit.In duży garnek, gotuj boczek na średnim ogniu, aż tłuszcz zostanie wytopiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Usunąć boczek i osuszyć na wyłożonym papierowym ręcznikiem talerzu. 1 łyżkę tłuszczu z boczku zostawiamy w garnku (resztę rezerwujemy na inne użycie) i dodajemy cebulę do garnka. Gotować na średnim ogniu do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Dodać czosnek i gotować przez 30 więcej sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
5
Ugotowaną cebulę i czosnek przekładamy do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj do blendera pomidory z puszki z sokiem, chipotle chile, kminek, oregano,ziele angielskie, imbir i cayenne. Zmiksować przez 3 minuty, aż będzie wyjątkowo gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Konserwowe
Olej Pieprzowy
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
¼ łyżeczki Oregano
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Umieść ziemniaki w garnku i lekko posyp ziemniaki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Dodać bulion do garnka, doprowadzić do wrzenia, przykryć garnek i gotować ziemniaki, aż będą twarde, ale miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
9
Zdjąć pokrywkę, włączyć ogień w dół do niskiej i dodać do garnka czerwone Chile przecier pomidorowy z blendera, kolendra, sok z małży i gotowanego boczku. Smak i dostosować przyprawy, dodając więcej soli i pieprzu do smaku. (Należy pamiętać, że przecier z czerwonych pomidorów chile może agresywnie bąbelkować i rozpryskiwać się po dodaniu do garnka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Boczek Gotowany
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Czerwona Papryka Chili
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
10
Dodaj grouper do garnka i gotować przez 5 protokół uncovered. Mieszać w posiekane małże, krewetki i sok z limonki i gotować przez kolejne 5 minut lub aż krewetki jest różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski
Grouper
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
Zdjąć z ognia, udekorować kolendrą i podawać natychmiast z limonkami i krakersami ostryg.Jeśli masz jakieś resztki, podgrzać chowder na niskie i nie pozwól gotować, w przeciwnym razie owoce morza będzie gumowaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy Z Ostryg
Klin Wapienny
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Sangre de Toro Cava z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.