Czekoladowy Lokaj

Czekoladowy Lokaj
Czekoladowy lokaj może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 12,15 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 190 g tłuszczu, oraz w sumie 2894 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Mieszanka czekolady, mlecznej czekolady, sproszkowanego barwnika spożywczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Francis Butler ' s Texas Tamale-faszerowany Indyk, Czekoladowy makaron z sosem czekoladowo-orzechowym, wiórkami z białej czekolady i świeżymi jagodami, oraz Gofry z ciemnej czekolady z sosem z białej czekolady i bitą śmietaną czekoladowo-Espresso dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Istnieje kilka rzeczy, które możesz zrobić z wyprzedzeniem, aby ułatwić wykonanie tego centralnego elementu. Narysuj projekt lokaja na kartce papieru. Zabierz oryginał do sklepu z kopiami i powiększ go do rozmiaru, który chcesz wykonać. Będzie to szablon dla bazy lokaja i ciała lokaja. Mój kamerdyner miał 10 cali szerokości i 26 cali wysokości. Możesz przenieść projekt na płytę piankową.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
2
Wyciąć wokół sylwetki lokaja. Zrób bazę lokaja i ciało lokaja: użyj szpatułki przesuniętej, aby rozprowadzić warstwę hartowanej ciemnej czekolady o grubości 1/4 cala na dużym arkuszu octanu lub kilku kawałkach pergaminu. Kiedy czekolada zaczyna się ustawiać, użyj ostrego noża do parowania, aby prześledzić sylwetkę. Gdy czekolada jest ustawiona, odklej octan lub papier. Powtórz to używając białej czekolady. Wskazówka: zwiększenie grubości podstawy i korpusu niż 1/4 cala ułatwi obsługę i zmniejszy prawdopodobieństwo złamania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Wlać hartowaną ciemną czekoladę na lokaja z ciemnej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
4
Umieść białą czekoladę butler na wierzchu tego kawałka. Naciśnij delikatnie. Użyj noża X-acto, aby pociąć szablon na kawałki. Mój szablon został pocięty na 6 kawałków: głowę, rękę, muszkę, ciało z ramieniem, koszulę i klapy. Te kawałki są używane do" ubierania " kamerdynera i nadawania mu czekoladowych akcentów. Zrób płaszcz i klapy: użyj szpatułki offsetowej, aby rozprowadzić warstwę ciemnej czekolady o grubości 1/4 cala na dużym arkuszu octanu lub kilku kawałkach pergaminu. Kiedy czekolada zaczyna się ustawiać, użyj ostrego noża do parowania, aby prześledzić płaszcz i klapy. Strona czekolady, która dotyka octanu, będzie stroną gotową, więc pamiętaj, aby użyć odwrotnej strony szablonu. Gdy czekolada jest ustawiona, odklej octan lub papier. Zrób muszkę i koszulę: użyj szpatułki offsetowej, aby rozprowadzić warstwę hartowanej białej czekolady o grubości 1/4 cala na kawałku octanu. Kiedy czekolada zaczyna się ustawiać, użyj ostrego noża do parowania, aby prześledzić wokół muszki i koszuli. Strona czekolady, która dotyka octanu, będzie stroną gotową, więc pamiętaj, aby użyć odwrotnej strony szablonu. Gdy czekolada jest ustawiona, odklej octan lub papier. Użyj pędzla, aby nałożyć czerwone kropki na muszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
5
Zrobić guziki: użyć kornet wypełniony hartowanej czekolady mlecznej i rurki czekolady na kawałku octanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
6
Niech czekolada zestaw. Mój kamerdyner miał 1 duży przycisk i 3 mniejsze przyciski. Użyj końcówki ostrego noża, aby zaznaczyć otwory w każdym przycisku. Użyj hartowanej czekolady, aby przykleić guziki na miejscu. Zrób usta i wąsy: użyj modelowania czekolady, aby uformować usta i wąsy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada ModelującaCzekolada Modelująca
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
7
Dodaj kroplę czerwonego barwnika spożywczego do małego kawałka białej czekolady do formowania i pracuj w Kolorze, aż będzie różowy. Uformuj usta. Użyj ciemnej czekolady modelującej, aby uformować wąsy. Zrób podstawę: użyj elastycznych aluminiowych pasków lub bardzo dużego pierścienia do ciasta, aby utworzyć podstawę. Podstawa, którą wykonałem miała 13 cali średnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada ModelującaCzekolada Modelująca
Czerwony Kolor żywnościCzerwony Kolor żywności
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
8
Umieść go na powierzchni wyłożonej pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
1
Zwiń kawałek octanu w rurkę o długości 11 1/2 cala i średnicy 3 cali i zamknij ją taśmą. Ustaw rurkę na końcu i napełnij gorzką czekoladą. Gdy jest pełny, odwrócić rurkę nad miską czekolady pozwalając nadmiar czekolady do przepływu z powrotem do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Zaczynamy. Gdy czekolada ustawi, powtórz ten krok jeszcze kilka razy. Chcesz, aby rura była wytrzymała, ponieważ lokaj będzie spoczywał na niej. Pozostawić rurkę czekolady, aby ustawić aż twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
3
Usunąć octan. Użyj gorącego noża, aby przyciąć podstawę rury, aby była płaska. Następnie użyj noża, aby uszkodzić spód. Chcesz, aby był nieco teksturowany, aby stanowił lepsze uszczelnienie podstawy. Użyj hartowanej czekolady, aby przykleić słupek do podstawy. Ustaw go dobrze, abyś mógł oprzeć formowaną czekoladę na nim. Zrób tacę: użyj szpatułki przesuniętej, aby rozprowadzić warstwę hartowanej czekolady o grubości 1/4 cala na arkuszu pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Niech czekolada ustawić lekko. Użyj noża do parowania, aby prześledzić koło ciasta o średnicy 8 cali. Gdy czekolada jest ustawiona, odklej octan. Wykończenie szczegółów: pomaluj Kontur oczu, brwi, podbródka i nosa na twarzy lokaja. Można również dodać kilka linii na dłoni, aby dać mu poczucie działania. Napełnij kornet mleczną czekoladą i użyj go do malowania włosów na głowie lokaja. Użyj hartowanej czekolady, aby przykleić wszystkie kawałki na miejscu. Zacznij od płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
5
Umieść trochę hartowanej czekolady bezpośrednio na lokaja pod płaszczem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
6
Dodaj koszulę. Następnie dodaj klapy. Użyj hartowanej czekolady, aby przykleić muszkę na miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
7
Dodaj usta i wąsy na miejsce. Użyj pędzla do ciasta, aby połysk płaszcza lokaja z odrobiną oleju roślinnego. To sprawi, że jego płaszcz będzie lśniący. Stań lokaja na końcu i przylgnij go do podstawy z hartowaną czekoladą, opierając lokaja o słup wsparcia. Użyj gorącego noża, aby wykonać 90-stopniowe wgłębienie w dłoni lokaja i na tacy. Użyj tych nacięć jako przewodnika i przyklej tacę na miejsce z bardziej hartowaną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
8
Umieść przystawki na tacy, a lokaj jest gotowy, aby ci służyć! Źródło: Melter czekolady: Demarle New Jersey, Demarle.com Chocolate Cold Spray: PCB we Francji 011 33 0388 587333 formowanie czekolady: Beryle
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia30
Magazyn