Cytrynowe Piersi Z Kurczaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj piersi z kurczaka z cytryną. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.46 za porcję. Jedna porcja zawiera 352 kalorie, 37g białka, oraz 18g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 691 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, cytrynę, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Cytrynowe Piersi Z Kurczaka, Piersi Kurczaka Marynowane Cytrynowo-Sojowo, oraz Cytrynowe piersi z kurczaka z warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Rozgrzać oliwę z oliwek w małym rondlu na średnim ogniu, dodać czosnek i gotować tylko 1 minutę, ale nie pozwól, aby czosnek się brązowy. Z ognia dodać białe wino, skórkę z cytryny, sok z cytryny, oregano, tymianek i 1 łyżeczkę soli i wlać do naczynia do pieczenia 9 na 12 cali.
Osuszyć piersi kurczaka i ułożyć je skórką na sosie.
Piersi kurczaka posmarować oliwą z oliwek i obficie posypać solą i pieprzem.
Cytrynę pokroić w 8 klinów i włożyć między kawałki kurczaka.
Piec przez 30 do 40 minut, w zależności od wielkości piersi kurczaka, aż kurczak jest gotowy, a skóra jest lekko rumiane. Jeśli kurczak nie jest wystarczająco rumiany, umieść go pod brojlerem na 2 minuty. Przykryj patelnię szczelnie folią aluminiową i pozostaw na 10 minut.
Posypać solą i podawać na gorąco z sokami z patelni.