Cytrusowa Margarita z solą dymną Chile
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje,więc daj Margaritę cytrusową z solą dymną Chile. Ten przepis służy 1 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 988 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, syrop cukrowy, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Chile Margarita z solą paprykową, Margarita Mango z solą i limonką, oraz Margarita z opuncji z solą Ancho Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować syrop cukrowy, wymieszaj cukier i wodę w 1-ćwiartkowym rondlu.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wyjąć z ognia; odstawić na 30 minut.
Przenieść do pojemnika magazynowego. Przykryć i przechowywać w lodówce do 3 dni. Sprawia, że 1 1/4 szklanki.
Aby zadymiona sól Chile, wymieszać sól morską, proszek ancho i proszek chipotle w małej misce, aż dobrze wymieszane.
Rozprowadzić mieszaninę na małym talerzu.
Aby margarita, pocierać poza obręczy szkła koktajlowego z wapna klina nawilżyć; roll w Chile soli do pokrycia obręczy szkła. Do shakera koktajlowego dodaj 3/4 oz syropu cukrowego, tequilę, likier o smaku pomarańczowym, sok z limonki, sok pomarańczowy i sok z cytryny. Napełnij shaker lodem; przykryj i energicznie wstrząśnij. Przelej do kieliszka koktajlowego wypełnionego świeżym lodem.