Curry z ciecierzycy-szpinaku z sosem ogórkowo-jogurtowym

Curry z ciecierzycy-szpinaku z sosem ogórkowo-jogurtowym
Need a danie główne Wegetariańskie? Ciecierzyca-szpinak Curry z sosem ogórkowo-jogurtowym może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.19 za porcję. 176 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka ciecierzycy, ogórek obrany, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 26 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Szpinakowy Falafel z ciecierzycy w sosie z jogurtu cytrynowego, Sałatka z ciecierzycy i szpinaku z sosem kminkowym i sosem jogurtowym, oraz Curry z ciecierzycy z jogurtem.

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jules Taylor Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Jules Taylor Gruner Veltliner
Jules Taylor Gruner Veltliner
Tętniące życiem wino z cytryną i białymi brzoskwiniami z delikatną powłoką wanilii i mrowieniem białego pieprzu. Zapewnia przyjemny suchy kręgosłup, a jednocześnie jest warstwowy i kremowy z miękką kwasowością i orzechowymi niuansami. Jest jasny i świeży z wielkim bogactwem i fakturą z dzikiego fermentu i zapewnia szczególnie długie, harmonijne wykończenie.
TrudnośćNormalny
Gotowe W26 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia59
Magazyn