Cukinia nadziewana wołowiną i bulgurem
Need a dairy free main course? Cukinia nadziewana wołowiną i bulgurem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 15g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka mielonego kminku, bulgur, orzeszki piniowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 28 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Cukinia nadziewana wołowiną i bulgurem, Faszerowana papryka z wołowiną i pszenicą Bulgur, oraz Cukinia Nadziewana Wołowiną.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Każdą cukinię przeciąć na pół w poprzek. Używając melonowego ballera, ostrożnie zgarniaj miąższ cukinii, pozostawiając około 1/4 cala miąższu nienaruszonego ze wszystkich stron i pozostawiając cukinię zamkniętą na dole każdej połowy. Rezerwuj miąższ cukinii do innego użycia lub Odrzuć. Rezerwowe rurki z cukinii.
Rozgrzać olej w ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę piasek gotować, mieszając, aż będą miękkie i półprzezroczyste, o 3 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 2 minuty więcej.
Dodaj mieloną wołowinę, kminek, kolendrę i płatki czerwonej papryki i gotować, aż mięso jest po prostu zrobione i nie Różowy, 4 do 5 protokół.
Dodaj bulgur, pokrojone w kostkę pomidory i porzeczki i gotuj dodatkowe 2 do 3 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z orzeszkami pinii i pietruszką.
Pozostawić mieszaninę lekko ostudzić, około 5 minut. Używając małej łyżeczki lub czystych rąk, delikatnie nadziewaj połówki cukinii mieszanką wołową.
Umieść połówki cukinii w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali.
Połącz sok pomidorowy, sos pomidorowy i sól i zalej cukinią. Przykryć szczelnie folią i wstawić do piekarnika.
Wyjąć z piekarnika, odkryć i obrócić cukinię. Ponownie przykryć, przywrócić naczynie do piekarnika i piec dodatkowe 20 do 25 minut, aż cukinia jest gotowane przez, ale jeszcze lekko twarde.
Na talerzu ułożyć 2 połówki cukinii i podawać z sosem pomidorowym.