Crème Caramel
Crème Caramel może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 235 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką jajka, śmietanę, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme, oraz Crème Caramel.
Instrukcje
Zrobić karmel: odstawić 1 1/2 - do 2-ćwiartkę naczynia do pieczenia. W małym, ciężkim rondlu przynieś 3/4 szklanki cukru i 3 łyżki. woda do wrzenia na średnim ogniu, obracając patelnię, aż cukier się rozpuści, około 2 minut.
Niech gotować mieszaninę niezakłócony, aż karmel jest głęboki bursztynowy kolor, około 5 minut. Natychmiast zdjąć patelnię z ognia i wirować, aby wymieszać karmel.
Przygotuj krem: Rozgrzej piekarnik do 177°. w rondlu, oparz mleko i śmietanę na średnim ogniu. W misce ubij razem jajka, żółtka i pozostały 1/2 szklanki cukru przez 1 minutę. Stopniowo ubijaj w gorącej mieszance mleka i wanilii.
Wlać mieszaninę przez sitko na karmel.
Umieść naczynie w naczyniu do pieczenia 13 na 9 cali.
Wlać gorącą wodę wokół naczynia kremu do połowy się boki.
Piec, aż krem jest ustawiony i złocisty na wierzchu, o 45 protokół.
Wyjmij naczynie z łaźni wodnej i pozostaw do ostygnięcia na około 1 godzinę. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 3 godzin.
Aby zdemontować, Uruchom cienki ostry nóż po bokach bochenka. Odwróć talerz na wierzchu bochenka i Odwróć, aby obrócić krem.