Kremowy Linguine z tuńczykiem i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,14 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 514 kalorii. Jeśli masz czosnek, mąkę, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kremowy serowy kurczak i grzyby Linguine, Linguine Z Tuńczykiem, oraz Tuńczyk Śródziemnomorski Linguine.
Instrukcje
1
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia. Gotować linguine aż aldente, o 9 minut, lub jako pakiet kieruje. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania; spuścić makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W Paski
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Masło rozpuścić na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Posypać mąką i gotować, mieszając, aż zgęstnieje, ale nie rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
4
Ubij w mleku i kontynuuj ubijanie, aż sos będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki, około 3 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
SOS
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Zdjąć z ognia.
6
Ciepły olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż złoty, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
8
Dodać grzyby i smażyć, aż uwolnią swój płyn i zaczynają się złocisty, o 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
9
Dodać cebulę, seler i pokruszony czerwony pieprz i gotować, mieszając, aż warzywa będą miękkie, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Warzywa
Seler
Cebula
10
Wymieszać sos i zarezerwowane wody makaronu do mieszaniny warzyw i gotować, mieszając, aż do ogrzania przez, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, dodać tuńczyka, rozbijając go, i gotować do ogrzania przez, O 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Wrzucić linguine z sosem, posypać natką pietruszki, w razie potrzeby, i podawać na gorąco.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.