Creamy Tuna-and-Mushroom Linguine

Creamy Tuna-and-Mushroom Linguine
Kremowy Linguine z tuńczykiem i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,14 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 514 kalorii. Jeśli masz czosnek, mąkę, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kremowy serowy kurczak i grzyby Linguine, Linguine Z Tuńczykiem, oraz Tuńczyk Śródziemnomorski Linguine.

Instrukcje

1
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia. Gotować linguine aż aldente, o 9 minut, lub jako pakiet kieruje. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania; spuścić makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W PaskiGotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W Paski
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Masło rozpuścić na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Posypać mąką i gotować, mieszając, aż zgęstnieje, ale nie rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Ubij w mleku i kontynuuj ubijanie, aż sos będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki, około 3 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Zdjąć z ognia.
6
Ciepły olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż złoty, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
8
Dodać grzyby i smażyć, aż uwolnią swój płyn i zaczynają się złocisty, o 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
9
Dodać cebulę, seler i pokruszony czerwony pieprz i gotować, mieszając, aż warzywa będą miękkie, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
WarzywaWarzywa
SelerSeler
CebulaCebula
10
Wymieszać sos i zarezerwowane wody makaronu do mieszaniny warzyw i gotować, mieszając, aż do ogrzania przez, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, dodać tuńczyka, rozbijając go, i gotować do ogrzania przez, O 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Wrzucić linguine z sosem, posypać natką pietruszki, w razie potrzeby, i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WodaWoda
WarzywaWarzywa
Gotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W PaskiGotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W Paski
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SOSSOS
TuńczykTuńczyk

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn