Creamy cheese & potato bake
Creamy cheese & potato bake to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 486 kalorii, 12g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 296 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, cebulę, gruyère i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Bogaty i kremowy placek ziemniaczany, Kremowy Pieczeń Pieczarkowo-Ziemniaczana, oraz Kremowy Pieczeń Ziemniaczana Wołowina.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Ziemniaki gotujemy przez 3 min, aby trochę zmiękły, a następnie odcedzamy. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, pokroić na kawałki 5 mm. Cebulę ugotować na maśle na patelni, aż zmięknie, około 5 minut, następnie zalać winem, mlekiem i śmietaną i podgrzać.
Do dużej miski włożyć plastry ziemniaków, zalać mieszanką śmietanową, liśćmi szałwii i połową sera. Ostrożnie mieszaj, aż plastry ziemniaków zostaną pokryte.
Duże naczynie do pieczenia (około 20 x 30 cm) posmarować odrobiną masła, a następnie wrzucić ziemniaki. Wygładzamy wierzch, rozsypujemy pozostały ser i doprawiamy czarnym pieprzem. Przykryć folią i gotować przez 30 minut, a następnie odkryć i gotować 30-40 minut więcej, aż widelec wsuwa się łatwo, a wierzch jest złoty brąz.