Colcannon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Colcannon. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 9g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 81 centów za porcję. Ten przepis z Simply Recipes ma 4471 fanów. Jeśli masz zieloną cebulę, lekko filiżanki jarmużu, masło i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest super. Spróbuj Colcannon, Colcannon, oraz Colcannon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w średnim garnku i przykryj zimną wodą o co najmniej cal.
Dodać 2 łyżki soli i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż ziemniaki będą przetargu widłowego (15 do 20 minut).
Odcedzić w durszlaku.2 powrót garnek do pieca i ustawić na średnim ogniu. Roztopić masło w garnku, a gdy będzie gorące, dodać zieleninę. Gotować zieleninę przez 3-4 minuty, lub dopóki nie zwiędną i nie wydadzą trochę wody.
Dodać zieloną cebulę i gotować 1 minutę więcej.3
Wlać mleko lub śmietanę, dobrze wymieszać i dodać ziemniaki. Zmniejszyć ciepło do średniego. Użyj widelca lub masher ziemniaków i rozgnieść ziemniaki, mieszając je z zieleniną.
Dodać sól do smaku i podawać na gorąco, z gałką masła w środku.