Cioppino jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 105g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 909 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $14.59 za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, ząbki czosnku, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 70 powiedziało, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Cioppino, Cioppino, oraz Cioppino.
Instrukcje
1
Podgrzać 2 szklanki fumet, sok z małży lub wody w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać szafran, dusić około 5 minut, zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
3
Podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w garnku 8-quart na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodaj czosnek, pozwalając mu na brązowienie przez około 20 sekund, następnie dodaj cebulę, koper włoski i szczyptę soli. Gotować, aż warzywa zmiękną, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Dodaj nasiona kopru włoskiego, liść laurowy i oregano. Wymieszać i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka Garści
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
6
Dodaj pastę pomidorową. Gotować, mieszając, aż pasta nieco ciemnieje, o 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
7
Dodać pokrojone pomidory (wycisnąć je lekko przez palce, aby najpierw zmiękły), białe wino, pernod i fumet rybny o smaku szafranu, sok z małży lub wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
Pernod
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Szafran
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
8
Dodaj pozostały fumet rybny, sok z małży lub wodę, całe jalapenos i doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę. Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
12
Umieść durszlak z krewetkami w nim, do garnka bez zanurzania go całkowicie. Gdy krewetki są po prostu gotowane i różowy i dodać do serwowania miski. Użyj szczypiec, aby wyłowić małże, Dodaj do misek do serwowania. Roztopić masło w bulionie, mieszając, gdy się topi.
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
13
Tymczasem doprawiamy halibuta i przegrzebki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Halibut
14
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu, dodać 2 łyżki oleju. Gotować haibut i przegrzebki, bez mieszania, aż zbrązowieje, o 2 protokół. Obróć i gotuj kolejne 30 sekund. Ryby będą nieco niedojrzałe. Przykryj przegrzebki i smażoną rybę chochelami bulionu, przynieś na wolnym ogniu, a następnie przenieś przegrzebki i rybę do misek do serwowania.
Zmiksować zmiękczone papryki jalapeno na pastę i służyć jako dodatek dla gości, którzy lubią ich Cioppino pikantne.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
Cioppino
18
Umieść wszystkie składniki w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Odcedź fumet i pozostaw do ostygnięcia przed przechowywaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski