Cioppino

Cioppino
Cioppino jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 105g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 909 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $14.59 za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, ząbki czosnku, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 70 powiedziało, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Cioppino, Cioppino, oraz Cioppino.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 szklanki fumet, sok z małży lub wody w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z OgonamiKrewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać szafran, dusić około 5 minut, zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
3
Podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w garnku 8-quart na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodaj czosnek, pozwalając mu na brązowienie przez około 20 sekund, następnie dodaj cebulę, koper włoski i szczyptę soli. Gotować, aż warzywa zmiękną, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Dodaj nasiona kopru włoskiego, liść laurowy i oregano. Wymieszać i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
6
Dodaj pastę pomidorową. Gotować, mieszając, aż pasta nieco ciemnieje, o 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
7
Dodać pokrojone pomidory (wycisnąć je lekko przez palce, aby najpierw zmiękły), białe wino, pernod i fumet rybny o smaku szafranu, sok z małży lub wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z OgonamiKrewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
PernodPernod
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
SzafranSzafran
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
8
Dodaj pozostały fumet rybny, sok z małży lub wodę, całe jalapenos i doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę. Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z OgonamiKrewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Odtłuścić tłuszcz z zupy i dodać natkę pietruszki, bazylii i estragonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
10
Dodać małże i gotować na wolnym ogniu, aż małże się otworzą, około 3 minut (wyrzucić nieotwarte małże).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
11
Dodać kawałki kraba i podgrzać. Za pomocą szczypiec Usuń nogi kraba do rozgrzanych misek do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
12
Umieść durszlak z krewetkami w nim, do garnka bez zanurzania go całkowicie. Gdy krewetki są po prostu gotowane i różowy i dodać do serwowania miski. Użyj szczypiec, aby wyłowić małże, Dodaj do misek do serwowania. Roztopić masło w bulionie, mieszając, gdy się topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
13
Tymczasem doprawiamy halibuta i przegrzebki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
HalibutHalibut
14
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu, dodać 2 łyżki oleju. Gotować haibut i przegrzebki, bez mieszania, aż zbrązowieje, o 2 protokół. Obróć i gotuj kolejne 30 sekund. Ryby będą nieco niedojrzałe. Przykryj przegrzebki i smażoną rybę chochelami bulionu, przynieś na wolnym ogniu, a następnie przenieś przegrzebki i rybę do misek do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
ChochlaChochla
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Usuń liść laurowy i papryki jalapeno z garnka. Doprawić bulion solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
16
Wlać bulion na rybę w miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
17
Zmiksować zmiękczone papryki jalapeno na pastę i służyć jako dodatek dla gości, którzy lubią ich Cioppino pikantne.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
CioppinoCioppino
18
Umieść wszystkie składniki w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Odcedź fumet i pozostaw do ostygnięcia przed przechowywaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)794Orzechy dowolne (posiekane)całe pomidory śliwkowe, odsączone i posiekanecałe pomidory śliwkowe, odsączone i posiekane454Orzechy dowolne (posiekane)gotowane nogi kraba, popękane na kawałki 1,5 calagotowane nogi kraba, popękane na kawałki 1,5 cala4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino1Głowakoper włoski w plastrachkoper włoski w plastrach1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)prażone nasiona kopru włoskiegoprażone nasiona kopru włoskiego11 funt cukinii,bułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści2kilogramykości i ozdoby z białej rybykości i ozdoby z białej ryby3(zima)świeże posiekane liście bazyliiświeże posiekane liście bazylii10gałązkiświeża pietruszkaświeża pietruszka596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże posiekane liście pietruszkiświeże posiekane liście pietruszki2(zima)świeże posiekane liście estragonuświeże posiekane liście estragonu5largesząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone907Orzechy dowolne (posiekane)filet z halibuta, obrany ze skóry, pokrojony na 1,5 calafilet z halibuta, obrany ze skóry, pokrojony na 1,5 cala5całe jalapenoscałe jalapenos2(zima)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny907Orzechy dowolne (posiekane)małże littleneckmałże littleneck170Orzechy dowolne (posiekane)pieczarki pokrojone w plasterkipieczarki pokrojone w plasterki6(zima)oliwa z oliwek lub w razie potrzebyoliwa z oliwek lub w razie potrzeby1małecebula, pokrojona cienkocebula, pokrojona cienko21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula posiekanacebula posiekana11 funt cukinii,suszone oreganosuszone oregano2(może być lub przeglądać)Ziemniaki rdzawe, pokrojone na 1-calowe kawałkiZiemniaki rdzawe, pokrojone na 1-calowe kawałki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipernodpernod1szczyptaSzczypta szafranuSzczypta szafranu8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySzara sól i świeżo zmielony czarny pieprzSzara sól i świeżo zmielony czarny pieprz340Orzechy dowolne (posiekane)przegrzebki morskie, stopa usuniętaprzegrzebki morskie, stopa usunięta3szalotka, plaster cienkiszalotka, plaster cienki454Orzechy dowolne (posiekane)krewetki, obrane i obrane, ogony pozostawione nakrewetki, obrane i obrane, ogony pozostawione na1sprig2 szklanki ząbków czosnku2 szklanki ząbków czosnku2(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1stickmasło niesolone w temperaturze pokojowejmasło niesolone w temperaturze pokojowej2Średnia żółta cebula, posiekanazimna wodazimna woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia52
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn