Cilantro Pesto Pizza z Portobellos i czerwonej cebuli
Cilantro Pesto Pizza z Portobellos i czerwona cebula może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 227 kalorii, 10g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka orzechów włoskich, cebuli, drożdży i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Spróbuj Cilantro Pesto Pizza, Grillowane krewetki i kolendra Pesto Pizza, oraz Grillowane krewetki i kolendra Pesto Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, rozpuść drożdże i cukier w ciepłej wodzie w dużej misce i odstaw 5 minut. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Dodać 1 1/4 szklanki mąki i 1/4 łyżeczki soli do mieszaniny drożdży; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, przez 30 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić 5 minut.
Rozwałkuj ciasto w 12-calowe koło na mące.
Ciasto umieścić na 12-calowej patelni do pizzy lub blasze do pieczenia posypanej mąką kukurydzianą. Zagniataj krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź. Przykryć i odstawić 10 minut lub do puffy.
Aby przygotować pesto, miejsce kolendra i następne 5 składników (kolendra przez 1/2 łyżeczki soli) w robocie kuchennym, i proces aż gładka, skrobanie boki miski od czasu do czasu.
Aby przygotować pizzę, podgrzej dużą patelnię Nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać grzyby; gotować 5 minut lub aż wilgoć odparuje, stale mieszając.
Dodać ocet i gotować, aż płyn odparuje.
Posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Łyżka mieszaniny grzybów na ciasto do pizzy. Upuść pesto przez łyżeczki do herbaty na ciasto do pizzy. Wierzch z cebulą i posypać fontiną.
Piec w 450 przez 15 minut lub aż skorupa jest lekko rumiane.