Ciepła sałatka z przegrzebków zajmuje od początku do końca około 20 minut. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,05 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka, 8 g tłuszczu i łącznie 176 kalorii. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian. Udaj się do sklepu i kup paprykę, czosnek, paprykę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44%, to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują Sałatka z przegrzebków i szpinaku z ciepłym dressingiem, Ciepła sałatka z przegrzebków na 100. urodziny Julii i 20-minutowa ciepła sałatka z przegrzebków z zatoki z cukinią i szparagami.
Instrukcje
1
Na dużej patelni smaż przegrzebki na oleju przez 2 minuty z każdej strony lub do momentu, aż będą twarde i nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przegrzebki
Spryskaj Oliwą Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
2
Wyjmij i trzymaj w cieple.
3
Na tej samej patelni podsmaż czerwoną paprykę i czosnek przez 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Czerwona
Parmezan, Do Posypania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
4
Dodaj sos sałatkowy i wodę; smaż jeszcze 2-3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Włóż przegrzebki z powrotem na patelnię; gotować przez 2-3 minuty lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sałatkowy
Przegrzebki
2 Szklanki Pokrojonej W Kostkę Gotowanej Dziczyzny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
5
Umieść warzywa w salaterce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
6
Dodaj mieszaninę przegrzebków i lekko wymieszaj; posypać pieprzem.
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Chardonnay z winnicy Alderbrook. Recenzentom podoba się to z oceną 4 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Winiarnia Alderbrook Chardonnay
Aromaty ananasa i mango akcentowane są wanilią, anyżem i kokosem. W ustach pełne nuty gruszki i masła, z długim, prażonym migdałowym finiszem. Wino to dobrze komponuje się z sałatką z kopru włoskiego i krewetek cytrynowych, przegrzebkami morskimi z salsą z mango, homarem z pieczonym sosem kukurydzianym, kurczakiem z wędzonym bekonem z jabłoni i dzikim ryżem, risotto dyniowym z szałwią, łososiem z sosem cytrynowo-szafranowym.