Ciepła Salsa Mojo
Ciepłe Mojo Salsa może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 32 porcje z 7 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku pomarańczowego, pieprzu, bazylii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Grillowane burrito z kurczaka z sosem Mojo i salsą Pico De Gallo, Grillowany Schab z pomarszczonymi ziemniakami, Mojo Verde i Mojo Picón, oraz Mojo Picón-Pikantny czerwony sos do ziemniaków Mojo.
Instrukcje
Połączyć olej i annatto (w razie potrzeby) w rondlu; gotować na małym ogniu 5 minut.
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut. Przecedzić przez sito nad miską; wyrzucić nasiona.
Podgrzać 1 1/2 mieszanki oleju łyżeczki w patelni; wyrzucić pozostałą mieszaninę oleju.
Dodaj czosnek; smażyć 3 protokół.
Dodaj soki; doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Wymieszać pomidora i pozostałe składniki, i zdjąć z ognia.
Podawać na ciepło na grillowanej rybie lub kurczaku.
Uwaga: salsę można przygotować do dwóch dni przed czasem; przykryć i schłodzić. Podgrzać w kuchence mikrofalowej lub w rondlu na średnim ogniu. Jeśli zdecydujesz się nie używać annatto, użyj tylko 1 1/2 łyżeczki oleju.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z 4.8 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.