Ciemna Czekolada Ciasto Pomarańczowe
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do repertuaru, ciemna czekolada ciasto pomarańczowe może być przepis należy spróbować. Na 48 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, skrobię kukurydzianą, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co jest raczej złe. Tort czekoladowo-pomarańczowy, Gęsty Słodki Ziemniak Pomarańczowy I Ciemny Przepis Ciasto Czekoladowe, oraz Odważne wyzwanie piekarzy: wanilia Bean & Blood Orange Panna Cotta z pomarańczowym sosem z ziela angielskiego i karmelem z pomarańczy kardamon orzechowy gorzka czekolada Florentyny (bezglutenowe) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Płaszcz 8-calowy springform patelni z gotowania sprayu; dno linii patelni z pergaminem lub papierem woskowym. Owiń Na Zewnątrz patelni folią aluminiową.
Umieść 3/4 szklanki cukru i jaj w misce; ubić mikserem z dużą prędkością 7 minut.
Połączyć skrobię kukurydzianą i kakao w małej misce; odstawić.
Umieść sok, Likier, wodę, sól i czekoladę w małej szklanej misce; kuchenka mikrofalowa na wysokości 1 minuty lub do prawie stopienia, mieszając co 20 sekund, aż będzie gładka.
Dodać mieszankę skrobi kukurydzianej; ubić na gładką masę.
Delikatnie wymieszać jedną czwartą masy jajecznej do masy czekoladowej; delikatnie złożyć do pozostałej masy jajecznej. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię.
Umieść patelnię w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do większej patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 350 przez 20 minut lub do góry jest ustawiony.
Wyjmij ciasto z wody; ostudzić 5 minut na stojaku z drutu. Poluzować ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki; schłodzić do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Tuż przed podaniem udekorować cukrem pudrem i skórką.