Ciecierzyca w pikantnym sosie pomidorowym
Ciecierzyca w pikantnym sosie pomidorowym to bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 35 i kosztuje 14 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 45 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, liście kolendry, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciecierzyca w pikantnym sosie pomidorowym, Halabessa: ciecierzyca w pikantnym bulionie pomidorowym, oraz Jajka i ciecierzyca w pikantnym sosie pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W mini robocie kuchennym, połączyć czosnek, jalapeos i imbir i proces do pasty. W dużej patelni nonstick rozgrzać olej.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż skwierczeć, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są rumiane, o 7 protokół.
Dodać pastę czosnkową i gotować, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodać kminek, kolendra i cayenne i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać pomidory i dusić na umiarkowanym ogniu, aż zgęstnieje, o 6 protokół.
Dodać ciecierzycę i wody i gotować na wolnym ogniu, aż ciecierzyca są aromatyzowane sosem, o 8 protokół. Ciecierzycę doprawić solą, udekorować kolendrą i podawać.