Ciasto Warstwowe Z Ciemnej Czekolady
Ciemna czekolada Layer Cake może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. Ten przepis służy 37. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kakao w proszku, mocno brązowy cukier, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 9 minut. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Ciasto Warstwowe Z Ciemnej Czekolady, Ciasto Warstwowe Z Ciemnej Czekolady, oraz Tort Matcha Z Ciemnej Czekolady.
Instrukcje
Masło i cukry ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będą puszyste.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Dodaj schłodzoną czekoladę i wanilię, ubijając do wymieszania.
Mąkę połączyć z 3 kolejnymi składnikami; dodać do mieszanki masła na przemian z maślanką, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością po każdym dodaniu.
Wlać ciasto do 2 wysmarowane pergaminu wyłożone 9 " okrągłe cakepans.
Piec w temperaturze 350 przez 22 minuty lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni i schłodzić całkowicie na stojakach z drutu.
Rozłóż lukier z białej czekolady między warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.