Ciasto Tamale może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 668 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka proszku do pieczenia, mąki, kukurydzy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Slow Cooker Chicken Tamale Pie, Ciasto Tamale, oraz Ciasto Tamale.
Instrukcje
1
Podgrzać 3 łyżki oleju w ciężkim garnku 5 - do 6-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie brązową wołowinę w 4 partiach, mieszając od czasu do czasu, około 4 minut na partię, przenosząc łyżką szczelinową do miski.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do garnka i podsmażyć cebulę i jalapeños na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż cebula zmięknie, o 4 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego, następnie dodać czosnek, kakao w proszku, sól i przyprawy i gotować, mieszając, 1 minutę. Powrót wołowiny do garnka z sokami, które nagromadziły się w misce i wymieszać pomidory, kukurydzę i wodę. Chili na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie, 1 1/4 do 1 1/2 godziny.
nad chili, rozstaw je równomiernie, i piec w środku piekarnika 10 protokół. Obniżyć temperaturę do 177° i piec ciasto, aż polewa jest gotowane przez, o 30 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
* Chili można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. DeLoach Russian River Pinot Noir z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.