Ciasto Migdałowe
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, ciasto migdałowe może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten deser ma 627 kalorii, 9g białka, oraz 31g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 1,31 USD za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 24 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś ekstrakt z migdałów, pastę migdałową, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny. Z łyżką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Noworoczne Ciasto Migdałowe (Ciasto Na Szczęście), Ciasto Migdałowe, oraz Ciasto Migdałowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Nasmaruj i posyp mąką 10-calową patelnię Bundt.
W dużej misce masło śmietankowe i cukier razem, aż dobrze wymieszają się z mikserem elektrycznym.
Dodawaj jajka pojedynczo i ubijaj, aż masa będzie lekka i puszysta. Wymieszaj mąkę i sól.
Wymieszaj ekstrakt z migdałów. Zamień ciasto w przygotowaną patelnię.
Piecz przez 60 minut lub do momentu, gdy wykałaczka po włożeniu na środek ciasta wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni przez 10 minut.
Wyjmij z patelni i przenieś na ruszt, aby kontynuować chłodzenie.
Odłam kawałki pasty migdałowej wielkości łyżki stołowej i uformuj liście ostrokrzewu. Za pomocą czubka noża nacinaj ukształtowany liść ostrokrzewu, aby przypominał żyły w liściach.
Wymieszaj zielony barwnik spożywczy z niewielką ilością wody i posmaruj liście ostrokrzewu, powtarzając, aż do osiągnięcia pożądanego koloru. Odłóż na woskowany papier. Odłam 2 łyżki pasty migdałowej i ugniataj kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego. Gdy kolor pasty migdałowej jest jasnoczerwony, odłam mniejsze kawałki.
Zwiń w kulki, aby przypominały jagody ostrokrzewu.
Umieść na woskowanym papierze.
W małej misce połącz 1 szklankę cukru cukierniczego i mleka.
Mieszaj do uzyskania gładkości. Gdy ciasto ostygnie, skrop polewą cukrową cukierników. Posyp blanszowanymi migdałami i udekoruj liśćmi ostrokrzewu marcepanowego i jagodami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto funtowe. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować Masia de la Luz Cava Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Masia de la Luz Cava Brut
Żywy i intensywny, ten Cava ma piękne nuty zielonego jabłka i miodu, a także orzeźwiającą kwasowość. Idealny jako aperitif i do każdego przepisu inspirowanego owocami morza.