Ciasto Kawowe Jagodowe
Jeśli masz około 45 minut do spędzenia w kuchni, ciasto kawowe z jagodami może być świetnym przepisem wegetariańskim na lakto ovo do wypróbowania. Ten przepis jest przeznaczony dla 9 osób i kosztuje 25 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 162 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Aby przepis był tak pyszny, wystarczy mieszanka proszku do pieczenia, soli, masła i kilku innych składników. Tylko nielicznym osobom to śniadanie naprawdę smakowało. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 15%, to danie nie jest tak wybitne. Blueberry Boy Bait {ciasto kawowe z jagodami}, ciasto kawowe z jagodami i ciasto kawowe z jagodami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce ubij jajko. Stopniowo dodawaj 1/2 szklanki cukru; Dobrze wymieszać.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodawać do masy cukrowej na zmianę z mlekiem. Wymieszaj masło. Delikatnie wmieszać jagody.
Wlać do natłuszczonej formy o średnicy 8 cali. kwadratowa forma do pieczenia.
Posypać pozostałym cukrem.
Piec w temperaturze 350° przez 35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto kawowe świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Specjalna Cuvee Bollinger Brut
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.