Ciasto jagodowo-Kokosowe
Ciasto jagodowo-Kokosowe zajmuje ok. 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 410 kalorii, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 77 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. 256 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz olej z otrębów ryżowych, osuszony kokos, cukier puder i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto Kokosowo-Jagodowe, Ciasto Kawowe Jagodowo-Kokosowe, oraz Ciasto Jagodowe Z Polewą Kokosową.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewamy do 180C / 160C wentylator / gaz 4 i smarujemy blachą 22cm lub pierścieniową.
W dużej misce ubić olej, jajka, cukier i wanilię.
Mąkę połączyć z kokosem. Na przemian mieszankę mąki i mleko sojowe złożyć na mokre składniki, zaczynając i kończąc na mące.
Łyżka ćwiartki do puszki. Złóż jagody do pozostałej masy, a następnie łyżkę do puszki.
Piec przez 1-1 godzin, lub aż szpikulec wyjdzie czysty. Przykryj ciasto folią, jeśli zbyt szybko się zarumieni.
Schłodzić w blaszce przez 10 minut, następnie wyjąć na stojak z drutu i całkowicie schłodzić. Środek tortu napełnić dodatkowymi jagodami i obsypać cukrem pudrem do podania.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto kokosowe. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "