Ciasto Jagodowe Chrupiące
Blueberry Pound Cake Crisp może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 290 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jagody, cukier, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 10%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Ciasto Jagodowe Chrupiące, Ciasto Jabłkowo-Pomarańczowe, oraz Tort Z Jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić nadzienie: w misce wrzucić jagody z sokiem z cytryny, cukrem i skrobią kukurydzianą i odstawić na 10 minut.
W międzyczasie zrób polewę: Rozgrzej piekarnik do 37
Rozłóż kostki ciasta na blasze do pieczenia i tosty w piekarniku przez 10 minut.
Ostudzić, następnie wrzucić kostki z masłem, cukrem i skórką z cytryny.
Rozłóż nadzienie w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali. Ułóż kostki ciasta funta na górze. Przykryj naczynie lekko folią i piecz na środku piekarnika przez 30 minut, aż owoce zaczną bąbelkować.
Wyjmij folię i piecz przez 20 minut dłużej, aż owoce będą bulgotać, a polewa będzie złota i chrupiąca.
Ostudzić na 1 godzinę przed podaniem.