Ciasto do pizzy
Ciasto na pizzę może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 89 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz oliwki, mleko, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto do pizzy, Ciasto Do Pizzy, oraz Upside Down Pizza Pie.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Plastry bakłażana posmarować oliwą z oliwek i ułożyć na blasze z całą czerwoną papryką.
Piec przez 15-20 minut, aż plastry bakłażana będą złociste i miękkie, a papryka będzie zwęglona i zmiażdżona.
Paprykę włożyć do plastikowej torebki, zamknąć i odstawić do ostygnięcia.
Gdy papryka ostygnie, przeciąć na pół i usunąć poczerniałą skórkę i nasiona.
Pokroić w grube paski. Pomidory pokroić na połowę, usunąć nasiona i sok, a następnie osuszyć na papierze kuchennym. Cienko pokroić.
Połowę ciasta rozwałkować na lekko posmarowanej mąką powierzchni, następnie wyłożyć 20-centymetrowy talerz ciasta. Ułóż połowę plastrów bakłażana w cieście i wierzch z połową papryki. Sezon między każdą warstwą. Ułóż połowę sera mozzarella na wierzchu, a następnie przykryj połową plasterków pomidora.
Posypać połowę czarnych oliwek, oregano i bazylii. Powtórz te warstwy, używając pozostałych składników.
Obrzeże ciasta posmarować wodą.
Rozwałkuj pozostałe ciasto i użyj do przykrycia ciasta, przycinając krawędzie i ściskając razem, aby uszczelnić.
Posmaruj mlekiem, połóż na blasze i piecz przez 25 minut, aż będzie chrupiące i złociste.
Polecane wino: Sangiovese, Wino Barbera, Shiraz
Sangiovese, Barbera Wine i Shiraz to moje najlepsze propozycje na pizzę. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, taką jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Jedno wino można spróbować jest Masciarelli Marina Cvetic Montepulciano d ' Abruzzo. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Masciarelli Marina Cvetic Montepulciano d ' Abruzzo
#85 Wine Spectator Top 100 2014Rubinowa czerwień z refleksami granatu. Bukiet jest intensywny, złożony i pełny. Na podniebieniu wino jest owocowe, kwieciste i pikantne z nutami dojrzałych czerwonych jagód, jeżyn, suchych kwiatów, fiołków, wanilii i gorzkiej czekolady.