Ciasto diabelskie z lukrem miętowym

Ciasto diabelskie z lukrem miętowym
Devil ' s Food Cake z polewą miętową może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 989 kalorii. Ten przepis służy 12. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, jajka, kakao w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Diabelskie ciasto z polewą z pianki, Diabelskie ciasto z anielskim lukrem, oraz Diabelskie ciasto z lukrem Mocha dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 177°. masło dwie patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami o wysokości 2 cali.Kurz patelnie z mąką; dotknij nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Whiskfirst 4 składniki w średniej misce do mieszania.Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier i Masłow dużej misce, aż dobrze wymieszane. Pokonaj ineggsa 1 na raz, bijąc dobrze po każdym z nich. Ubij żółtko.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj kakao i beatuntil dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
4
Dodać mieszankę mąki w 3 dodatkach na przemian z lodowatą wodą w 2dodatkach, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki i ubijając, aż po prostu się zmiksuje i będzie gładka po każdym dodaniu. Dziel ciasto między przygotowanymi patelniami; gładkie blaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Piec ciasta, aż tester włożony docentrum wychodzi czysty, około 40 minut.Fajne ciasta w patelniach na stojakach 15 minut.Odwróć ciasta na stojaki i schłodzić completely.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód.Owinąć w folię; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Przynieś śmietanę i syrop kukurydziany na wolnym ogniu inmedium rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę i ubijać do rozpuszczenia i rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Przenieść do małej miski. Chill untilfirm wystarczy do rozłożenia, około 1 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przed użyciem odstawić w temperaturze pokojowej, aż do momentu rozłożenia, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Umieść czekoladę w dużej żaroodpornej misce.Przynieś 1 szklankę śmietany do gotowania na wolnym ogniu w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Gorącą śmietanę polać białą czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
KremKrem
3
Odstawić na 1 minutę; trzepaczką aż będzie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Trzepaczka w ekstrakcie. Przykryć; schłodzić do momentu, aż mixturethickens i jest zimny, co najmniej 4 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodaj 2 szklanki schłodzonej śmietany do whitechocolate cream i ubijaj, aż stanie się gładka andpeaks. DO AHEAD: może być wykonany 3 godziny do przodu. Kryj się i wyluzuj. Sprawdź ponownie, jeśli to konieczne, przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
6
Używając długiego ząbkowanego noża, przeciąć każde ciasto poziomo na pół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
7
Umieścić 1 ciasto layeron półmisek, pokroić bok do góry.
8
Rozprowadzić 1/3 ganache darkchocolate na ciasto. Łyżka 2 filiżankiwhite krem czekoladowy w dollops na ciasto; rozprowadzić równomiernie do krawędzi. Wierzch warstwą drugiego ciasta, ściąć bok w dół; rozprowadzić 1/3 kakaowca, następnie 2 szklanki białej czekolady. Powtórz z trzecią warstwą ciasta, pokrój do góry, pozostały ganache i pozostający krem. Przykryć czwartą warstwą ciasta, ściąć w dół. Schłodzić przygotowując lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LukierLukier
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
KremKrem
1
Połączyć cukier, 1/2 szklanki wody, białka jaj i cornsyrup w dużej misce heavy-duty standmixer.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Trzepaczka ręcznie, aby dobrze się wymieszać. Wlać mieszaninę na rondlu mocno gotującej się wody; stale ubijać ręczną trzepaczką, aż mieszanina będzie przypominać marszowy krem i wstążki, gdy podniesiemy rybę, przez 8 do 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Whisk inpeppermint extract.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wyjmij miskę z wody i przymocuj miskę do wytrzymałego stojaka wyposażonego w mocowanie trzepaczki. Beat onhigh prędkość, aż mieszanina jest ledwo ciepłe totouch i bardzo grube, 7 do 8 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Używając szpatułki offsetowej i pracując szybko, rozłóż lukier na górze i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
6
Posyp czekoladowe loki na wierzchu i bokach. DO przodu: może być wykonany 1 dzień. Przykryć kopułą tortową; schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki

Składniki

6316 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilorann profesjonalna kuchnia®lorann profesjonalna kuchnia®1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby11 funt cukinii,O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym397Orzechy dowolne (posiekane)słodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySłodko-gorzkie loki czekoladoweSłodko-gorzkie loki czekoladowe1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)lekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany3largesOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawkiOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawki1Dużeodmiany grzybówodmiany grzybów3largesjajajaja7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkischłodzona śmietana do ubijania, podzielonaschłodzona śmietana do ubijania, podzielona4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwoda lodowawoda lodowa11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ekstrakt z czystej mięty pieprzowejekstrakt z czystej mięty pieprzowej11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych5326 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(2 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa(2 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikakao w proszku niesłodzone, przesianekakao w proszku niesłodzone, przesiane1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej340Orzechy dowolne (posiekane)wysokiej jakości biała czekolada (np. Lindt lub Perugina), drobno posiekanawysokiej jakości biała czekolada (np. Lindt lub Perugina), drobno posiekana
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn