Ciasto Deserowe Cytrynowo-Makowe

Ciasto Deserowe Cytrynowo-Makowe
Ciasto deserowe z makiem cytrynowym może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 400 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, mak, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), Ciasto Cytrynowo-Makowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Makowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąka patelnia 9x13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W dużej misce, wymieszać razem ciasto mix i mix budyń waniliowy. Zrób studnię w środku i wlej jajka, wodę olejową i mak. Beat na niskiej prędkości aż do mieszania. Zeskrobać miskę i pokonać 4 minuty na średniej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Błyskawiczna Mieszanka Budyniu WaniliowegoBłyskawiczna Mieszanka Budyniu Waniliowego
MakowiecMakowiec
Ciasto MixCiasto Mix
WodaWoda
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec w nagrzanym piekarniku przez 35 do 40 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
Na ostudzonym cieście rozłóż nadzienie z ciasta cytrynowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadzienie Z Ciasta CytrynowegoNadzienie Z Ciasta Cytrynowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
W dużej misce wymieszaj błyskawiczny budyń cytrynowy z mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Instant Lemon Pudding MixInstant Lemon Pudding Mix
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dobrze wymieszać i odstawić około 5 minut, aż do dość set. Wchodzisz w rozmrożone bitą polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bitą PolewąBitą Polewą
8
Rozłóż na nadzieniu z ciasta. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia1
Magazyn