Ciasto Deserowe Cytrynowo-Makowe
Ciasto deserowe z makiem cytrynowym może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 400 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, mak, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), Ciasto Cytrynowo-Makowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Makowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąka patelnia 9x13 cali.
W dużej misce, wymieszać razem ciasto mix i mix budyń waniliowy. Zrób studnię w środku i wlej jajka, wodę olejową i mak. Beat na niskiej prędkości aż do mieszania. Zeskrobać miskę i pokonać 4 minuty na średniej prędkości.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 35 do 40 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Na ostudzonym cieście rozłóż nadzienie z ciasta cytrynowego.
W dużej misce wymieszaj błyskawiczny budyń cytrynowy z mlekiem.
Dobrze wymieszać i odstawić około 5 minut, aż do dość set. Wchodzisz w rozmrożone bitą polewą.
Rozłóż na nadzieniu z ciasta. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny przed podaniem.