Chocolate Pear Spice Cake to deser na 10 osób. Jedna porcja zawiera 407 kalorii , 5 g białka i 18 g tłuszczu . Za 94 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis polubiło 31 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Udaj się do sklepu i kup mus jabłkowy, mieloną gałkę muszkatołową, melasę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 31% wyniku , co nie jest wynikiem super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ciasto z masłem gruszkowym , Ciasto z przyprawami do góry nogami i Ciasto z przyprawami gruszkowymi z orzechami włoskimi .
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Natłuścić i posypać mąką tortownicę o średnicy 10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka Bosc, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Za pomocą miksera elektrycznego ubij jajka, mus jabłkowy, melasę i masło w dużej misce. Do ciasta dodać cynamon, gałkę muszkatołową, goździki i skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
Aromat Klonowy Do Smaku
Cukrowe Cukierki Z Gumy Do żucia
Jak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
3/4 łyżeczki Melasy
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Mieszaj na średniej prędkości przez 4 minuty.
4
Wlać ciasto do przygotowanej formy. Udekoruj nieupieczone ciasto plasterkami gruszki; posypać równomiernie orzechami pekan i posiekaną czekoladą.
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto z przyprawami. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.