Ciasto Bezowe z Kremem Kokosowym
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj ciasto bezowe z kremem kokosowym. Za 61 centów za porcję, ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 251 kalorii, 6 g białka i 13 g tłuszczu każda. Mieszanka mleka, cukru, białek jaj i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 55 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 40%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ciasto Bezowe z Kremem Kokosowym Pie-O-Neer, Ciasto Bezowe z Kremem Kokosowym Marshmallow i Ciasto Bezowe z Kremem Kokosowym Marshmallow.
Instrukcje
Nienakłuty spód ciasta wyłóż podwójną grubością wytrzymałej folii. piec w temperaturze 450° przez 8 minut.
Usuń folię; piec 5 minut dłużej. Studzimy na drucianej kratce.
W dużym rondlu wymieszaj cukier, mąkę i sól. Mieszaj mleko, aż będzie gładkie. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zredukować ciepło; gotować i mieszać jeszcze 2 minuty.
Zdjąć z ognia. Niewielką ilość gorącego nadzienia wmieszać do żółtek; wszystko z powrotem na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać jeszcze 2 minuty.
Zdjąć z ognia; delikatnie wymieszaj z wanilią i kokosem.
Aby przygotować bezę, w małej misce ubij białka i krem kamienniczy na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj cukier, 1 łyżkę stołową na najwyższych obrotach, aż utworzy się sztywna piana, a cukier się rozpuści.
Rozprowadzić równomiernie na gorącym nadzieniu, zlepiając brzegi ze skórką.
Piec w temperaturze 350° przez 12-15 minut lub do złotego koloru. Studzimy na metalowej kratce przez 1 godzinę. Przed podaniem przechowywać w lodówce przez 3 godziny. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto można łączyć z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Możesz spróbować Angel Late Harvest Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Riesling Angel z późnych zbiorów
Messina Hof's Angel to rześkie, słodkie wino deserowe, zbierane z ostatniego zbioru Rieslinga, gdy winogrona przypominają rodzynki. Doskonale komponuje się z owocami, sernikiem oraz lekkimi, słodkimi deserami czekoladowymi.