Ciasteczka Z Chipsami Ziemniaczanymi
Ten przepis służy 36 i kosztuje 17 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 154 kalorie. 220 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz mleko, cukier, jajko plus żółtko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasteczka Czekoladowe Z Brązowym Masłem, Chewy Potato Chip Chocolate Chip Cookies, oraz Czekoladowe Ciasteczka Z Chipsami Ziemniaczanymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°. W średniej misce ubij razem mąkę, sól i sodę oczyszczoną. Odstawić.
W średnim rondlu dodaj masło i roztop na średnim ogniu, wirując go na patelni od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć. Pamiętaj, aby uważnie obserwować masło, ponieważ może szybko się spalić.
Wyjąć masło z ognia i przenieść je do miski miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek.
Dodaj brązowy cukier i biały cukier i wymieszać na małej prędkości, aż będzie gładka, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby.
Dodaj jajko, żółtko, ekstrakt waniliowy i mleko, mieszając, aż do całkowitego połączenia.
Dodaj mieszaninę mąki i wymieszać na niskiej prędkości, aż tylko połączone, uważając, aby nie overmix. Wymieszać z czekoladą.
Przygotuj blachy do pieczenia z pergaminem. Miarka zaokrąglone łyżki ciasta, rozstaw je około 1 1/2 do 2 cali od siebie na patelni-powinieneś być w stanie zmieścić kilkanaście ciastek na patelnię. Naciśnij na kulki ciasta, aby spłaścić, a następnie lekko naciśnij 1 lub 2 łyżeczki rozdrobnionych chipsów ziemniaczanych na wierzchu ciasta na ciastko.
Piec, aż krawędzie są złotobrązowe, 13 do 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić ciasteczka na patelni przez 5 do 10 minut, a następnie przenieść ciasteczka do stojaka drucianego do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 3 dni. (Patrz uwaga powyżej)