Bułeczki z cytryną i lawendą

Bułeczki z cytryną i lawendą
Bułeczki cytrynowo-Lawendowe to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 125 kalorii. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Niewiele osób lubiło ten poranny posiłek. Jest to niedrogi przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, jogurt cytrynowy, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Bułeczki z cytryną i lawendą, Herbata Lawendowa, cytrynowa i miodowa z Wolds Way Lavender Farm, oraz Słodkie Bułeczki Lawendowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać sodę oczyszczoną i jogurt razem w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Mąkę, 1/3 szklanki cukru i proszek do pieczenia przesiać razem w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Zimne masło pokroić w mieszaninę mąki za pomocą noża do ciast lub dwóch widelców, aż mieszanina będzie krucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Krajalnica Do CiastKrajalnica Do Ciast
5
Wymieszać mieszaninę jogurtu, 2 łyżki roztopionego masła, jajko, lawendę i skórkę z cytryny w osobnej misce. Mieszaj mieszaninę jogurtu z lawendą w mieszaninę mąki, aż tylko się zwilży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
świeża Lawendaświeża Lawenda
MasłoMasło
JogurtJogurt
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Obrócić ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i delikatnie zagnieść 8 do 10 razy, dodając więcej mąki, jeśli ciasto jest zbyt lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Podzielić ciasto na 2 kawałki i umieścić na nieczystej blasze do pieczenia. Pat i kształt każdy kawałek w 6-calowe koło. Podziel każdy okrąg na 6 klinów za pomocą ostrego noża z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
NóżNóż
8
Wymieszać z 1 łyżką roztopionego masła; posypać 1 łyżeczką białego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MasłoMasło
9
Piec w nagrzanym piekarniku, aż bułeczki będą po prostu złote, 10 do 12 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjąć z piekarnika, rozbić na kliny i ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn