Bułeczki z cytryną i lawendą
Bułeczki cytrynowo-Lawendowe to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 125 kalorii. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Niewiele osób lubiło ten poranny posiłek. Jest to niedrogi przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, jogurt cytrynowy, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Bułeczki z cytryną i lawendą, Herbata Lawendowa, cytrynowa i miodowa z Wolds Way Lavender Farm, oraz Słodkie Bułeczki Lawendowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Wymieszać sodę oczyszczoną i jogurt razem w misce.
Mąkę, 1/3 szklanki cukru i proszek do pieczenia przesiać razem w misce.
Zimne masło pokroić w mieszaninę mąki za pomocą noża do ciast lub dwóch widelców, aż mieszanina będzie krucha.
Wymieszać mieszaninę jogurtu, 2 łyżki roztopionego masła, jajko, lawendę i skórkę z cytryny w osobnej misce. Mieszaj mieszaninę jogurtu z lawendą w mieszaninę mąki, aż tylko się zwilży.
Obrócić ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i delikatnie zagnieść 8 do 10 razy, dodając więcej mąki, jeśli ciasto jest zbyt lepkie.
Podzielić ciasto na 2 kawałki i umieścić na nieczystej blasze do pieczenia. Pat i kształt każdy kawałek w 6-calowe koło. Podziel każdy okrąg na 6 klinów za pomocą ostrego noża z mąką.
Wymieszać z 1 łyżką roztopionego masła; posypać 1 łyżeczką białego cukru.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż bułeczki będą po prostu złote, 10 do 12 minut.
Wyjąć z piekarnika, rozbić na kliny i ostudzić na stojaku z drutu.