Einkorn i risotto z krewetkami Plamistymi z dyni i migdałami
Einkorn i nakrapiane krewetki Risotto z dyni i migdałów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 656 kalorii, 43g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $5.25 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, blanszowane migdały, dyni i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć klarowane masło można śledzić to danie główne z Tarta Z Surową Czekoladą jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 18 godzin i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażone krewetki kukurydziane z Risotto z dyni, Sałatka Z Kapusty Z Dyni I Migdałami, oraz Dyni, Ser Parmigiano I Migdały dla podobnych receptur.
Instrukcje
Noc przed planujesz gotować pilaw, umieść jagody pszenicy eincorn w średniej misce do mieszania. Przykryj je ciepłą wodą i wymieszaj z octem jabłkowym. Pozostawić do namoczenia, szczelnie przykryte, przez 18 do 24 godzin, następnie odsączyć je na drobno oczkowym sitku, dobrze spłukać i odstawić.Rozgrzać oliwę z oliwek i ghee w szerokiej patelni ze stali nierdzewnej lub emaliowanego żeliwa na średnim ogniu. Gdy ghee topi się i miesza się z oliwą z oliwek, wrzucić czosnek i szalotka. Smażyć na oliwie z oliwek, często mieszając, aby zapobiec przypaleniu, przez 3 do 5 minut lub aż staną się pachnące. Wymieszać migdały i kontynuować gotowanie ich dalsze 2 minuty, lub aż zaczną brązowieć kiedykolwiek tak lekko. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej. Wymieszać z namoczonym einkorn i mieszać do czosnku, szalotki i migdałów przez 3 minuty. Wymieszać z dyni i wlać bulion 1/2 szklanki na raz, ciągle mieszając z każdym dodatkiem, aż płyn zostanie wchłonięty przez ziarna gotowania, około 30 minut. Wymieszać krewetki plamiste i białe wino, gotowanie, aż krewetki zwijają się pod ciepłem pieca, o 3 protokół. Mieszaj czerwone orach i kontynuuj gotowanie, aż ciecz zostanie w dużej mierze wchłonięta przez ziarna, a czerwone orach więdną w ogniu risotto. Wyreguluj przyprawę solą i podawaj na ciepło.