Ciasteczka nadziewane figami: włoskie Cuccidati

Ciasteczka nadziewane figami: włoskie Cuccidati
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj ciasteczka nadziewane figami: włoskie Cuccidati. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 2 g białka i 5 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 60 osób i kosztuje 75 centów za porcję. 14 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mielony cynamon, kawałki orzechów włoskich, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. To bardzo przystępny cenowo przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 14%, to danie jest raczej złe. Wypróbuj CUCCIDATI (włoskie ciasteczka figowe), włoskie ciasteczka figowe i włoskie ciasteczka figowe, aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Przygotuj nadzienie: W misce połącz figi z 4 łyżkami brandy i odstaw na noc lub na 4 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Jajka (1 Roztrzepane Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajka)3 Jajka (1 Roztrzepane Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajka)
Jajka (1 Roztrzepane Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajek)Jajka (1 Roztrzepane Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajka)Z 1 łyżeczką Wody, Do Posmarowania Jajka)
2
W robocie kuchennym połącz namoczone figi, pozostałe 2 łyżki brandy i wszystkie pozostałe składniki nadzienia. Przetwarzaj aż do posiekania i dobrego połączenia. (Alternatywnie, przepuść wszystkie składniki przez maszynę do mięsa. Niektóre Włoszki przynoszą składniki nadzienia rzeźnikowi i każą je zmielić.) Przechowuj w lodówce do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Skórka Z 1 Cytryny (usuń Biały Rdzeń)Skórka Z 1 Cytryny (usuń Biały Rdzeń)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skórka Z Cytryny (usuń Biały Rdzeń)Skórka Z Cytryny (usuń Biały Rdzeń)
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
3
Przygotuj ciasto: W robocie kuchennym połącz mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczySkórka Pomarańczy
Skórka Z 1 Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)Skórka Z 1 Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)
Skórka Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)Skórka Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Uncje Cytryny Lub Kandyzowanego Ananasa2 Uncje Cytryny Lub Kandyzowanego Ananasa
4
Dodaj masło i pulsuj, aż masa będzie wyglądać jak drobne okruszki. W małej misce wymieszaj 2 jajka i mleko. Gdy silnik pracuje, wlewaj płyn przez rurkę doprowadzającą, aż składniki się połączą i powstanie ciasto. Ciasto uformować w dysk i schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna Lub Kandyzowany AnanasCytryna Lub Kandyzowany Ananas
KropkiKropki
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KropkiKropki
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
5
Na posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto o grubości 1/8 cala. Ostrym nożem lub nożem do pizzy wytnij z ciasta duże (3-calowe) kawałki w kształcie migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
KropkiKropki
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
6
Przenieś kawałki na blachę; potem wyluzuj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Aby uformować ciasteczka, przygotuj nadzienie, schłodzone kawałki ciasta, jajko za pomocą pędzla i ostry nóż. Brzegi kawałków ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem i na środku połowy kawałków ułóż 1 łyżeczkę nadzienia w kształcie owalu. Na każdy z nich nakładamy drugi kawałek ciasta i ostrożnie dociskamy brzegi, aby je dobrze uszczelnić. Odetnij nadmiar ciasta wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
8
Spraw, aby każde opakowanie ciasta wyglądało jak ptak lub ryba, kształtując i wycinając ozdobne linie. Możesz podzielić 1 koniec, aby wyglądał jak ogon, wyrzeźbić rzędy linii, aby wyglądały jak pióra lub płetwy, wyciąć zakrzywioną linię na skrzela lub otwór w dziobie oraz otwór na oko. (Istnieje wiele różnych kształtów, w jakie się je robi, np. wianki, kapcie i półksiężyce.) Ponownie schłodź ciasteczka
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolki Półksiężyc ChłodniczyRolki Półksiężyc Chłodniczy
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
9
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Posmaruj ciasteczka rozmąconym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
11
Piec ciasteczka na lekko złocisty kolor, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
12
W międzyczasie przygotuj lukier: w misce wymieszaj wszystkie składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Jeszcze gorące ciasteczka polej lukrem i posyp kolorową posypką lub pozostaw gładkie. Lukier sprawia, że ciasteczka po upieczeniu wyglądają jak porcelana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolorowe PosypkiKolorowe Posypki
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata

Składniki

11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby125Orzechy dowolne (posiekane)whole, blanched almonds, toastedwhole, blanched almonds, toasted6(zima)2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków8(zima)masło, schłodzone i pokrojone na małe kawałkimasło, schłodzone i pokrojone na małe kawałki120Orzechy dowolne (posiekane)cukier dla cukiernikówcukier dla cukierników57Orzechy dowolne (posiekane)daktyledaktyle57Orzechy dowolne (posiekane)wiśnie suszonewiśnie suszone227Orzechy dowolne (posiekane)figi suszone, posiekanefigi suszone, posiekane3eggs (1 whisked with 1 teaspoon water, to make an egg wash)eggs (1 whisked with 1 teaspoon water, to make an egg wash)313Orzechy dowolne (posiekane)mąka uniwersalnamąka uniwersalna11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony2szczypcegoździki mielonegoździki mielone01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona227Orzechy dowolne (posiekane)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Rind of lemon (remove any white pith)Rind of lemon (remove any white pith)616 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDodatkowe pokruszone laski cukierkówDodatkowe pokruszone laski cukierków1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Dodatkowe pokruszone laski cukierkówDodatkowe pokruszone laski cukierków1Rind of orange (remove any white pith)Rind of orange (remove any white pith)57Orzechy dowolne (posiekane)citron or candied pineapplecitron or candied pineapple57Orzechy dowolne (posiekane)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych67Orzechy dowolne (posiekane)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej117Orzechy dowolne (posiekane)kawałki orzecha włoskiego, tostykawałki orzecha włoskiego, tosty60Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyColored sprinkles, or small dotsColored sprinkles, or small dots60Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyColored sprinkles, or small dotsColored sprinkles, or small dots60Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyColored sprinkles, or small dotsColored sprinkles, or small dots

Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco

Kremowe sherry, madera i prosecco to świetny wybór na ciasteczka. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje60
Ocena Zdrowia0
Magazyn