Ciasteczka Cytrynowo-Imbirowe
Need a deser wegetariański? Małe ciasteczka cytrynowo-imbirowe mogą być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 108 i kosztuje 6 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 35 kalorii. Mieszanka sody oczyszczonej, Skórka z cytryny, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 7%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Ciasteczka Marmurowe Cytrynowo-Imbirowe, Ciasteczka Kanapkowe Lemon Ginger, oraz Ciastka Marszczone Cytrynowo-Imbirowe.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 6 składników w dużej misce; odstawić.
Ubij masło na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe; stopniowo dodawaj 1 szklankę brązowego cukru, dobrze ubijając.
Dodać jajko; ubić do wymieszania. Wymieszać z melasą i skórką cytrynową. Stopniowo mieszaj mieszaninę mąki, aż do połączenia, zatrzymując się, aby zeskrobać boki. Przykryć i schłodzić ciasto 2 godziny.
Rozwałkuj ciasto na kulki 1/2".
Kulki zwijamy w cukier turbinado; układamy na lekko wysmarowanej blasze do pieczenia. Spłaszczyć do 1/4 " grubości z płaskim dnem szkła.
Piec w temperaturze 375 przez 7 minut. Ostudzić na blasze do pieczenia 1 minutę.
Wyjąć do stojaków z drutu, aby całkowicie ostygnąć.