Chrupiący łosoś z grzybowym Orzo i sosem z czerwonego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj chrupiącego łososia z grzybowym Orzo i sosem z czerwonego wina. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 894 kalorie, 44g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na 6,38 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz grzyby, oliwę z oliwek, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany łosoś z Orzo, fetą i czerwonym winem Vinaigrette, Grillowany łosoś z Orzo, fetą i czerwonym winem Vinaigrette, oraz SOS Pieczarkowo-Czerwone Wino dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym rondlu podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać cebulę i smażyć przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj wino, bulion wołowy, tymianek i 1liść bays. Gotować, aż płyn zmniejszy się o 1 szklankę, około 35 minut. SOS przecedzić do małego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Szklanki Ząbków Czosnku
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Podgrzać 2 łyżki oleju w innym ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Dodaj szalotkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
9
Saute przez 4 minuty.
10
Dodać grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
11
Saute do złotego, o 10 protokół.
12
Dodaj orzo, rosół z kurczaka i 1 liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować bez przykrycia, aż orzo stanie się miękkie i bulion zostanie wchłonięty, często mieszając, około 20 minut.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.