Chrupiące Deski Ziemniaczane Czosnkowe
Chrupiące czosnkowe deski ziemniaczane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 269 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ziemniaki russet, ketchup, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chrupiący Pieczony Czosnek Parmezan Ziemniaki Kliny, Kremowa zupa ziemniaczana z pieczonym czosnkiem z chrupiącą brukselką, oraz Chrupiące pieczone chipsy ziemniaczane z sosem jogurtowym czosnkowym Sriracha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieść dwie tacki do pieczenia w piekarniku, aby się nagrzać(gorące tacki pomagają utrzymać ziemniaki przed przywieraniem).
Umyj i lekko szoruj ziemniaki, aby usunąć brud lub twardą skórę. Używając ostrego noża lub mandoliny, pokrój ziemniaki wzdłuż na 1/4-calowe deski.
Umieść w dużej misce lub garnku z wodą i spłucz, aby usunąć nadmiar skrobi.
Dobrze osuszyć i osuszyć.
W dużej misce, połączyć oliwę z oliwek, mielony czosnek i trochę soli i pieprzu.
Dodać deski ziemniaczane i wrzucić do płaszcza wszystko równomiernie.
Wyjmij gorące tace z piekarnika i ułóż deski na tacach w jednej równej warstwie. Lekko posypać paprykę na ziemniaki, a następnie umieścić tace z powrotem w piekarniku i piec na złoty i chrupiące, 20 do 25 protokół, przewracając połowę. Po zakończeniu użyj szpatułki rybnej, aby usunąć z tacek. Doprawić solą i podawać z ketchupem.