Chrupiąca Złota Smażona Ryba
Chrupiąca Złota Smażona ryba to pescatarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz flądrę, koszerną sól i pieprz, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Golden Squash z Podsmażonymi krewetkami, Smażony Szpinak Z Orzeszkami Piniowymi I Złotymi Rodzynkami, oraz Smażona brukselka z boczkiem i złocistymi rodzynkami.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przygotować rybę przez płukanie i poklepywanie na sucho, bez ściskania Delikatnego miąższu ryby. Sól i pieprz po obu stronach ryby.
Rozgrzać olej na średnim ogniu w średniej patelni saute.
Uwaga kucharza: nie używaj patelni nieprzywierającej.
Olej powinien być błyszczący,ale nie palić. Podczas gdy olej się nagrzewa, weź świeży ręcznik papierowy i poklepuj rybę do sucha po raz drugi, a rybę zanurz w mące po obu stronach, odklepując nadmiar. Dzięki temu Twoja piękna skorupa będzie niezawodna!
Umieść rybę na patelni i gotuj bez zakłóceń przez 3 minuty. Odwróć rybę, będąc twardą szpatułką, aby zeskrobać całą złocistą skórkę podczas obracania. Po odwróceniu, umieść 1/2 łyżki masła na każdym kawałku ryby i pozwól jej stopić się w rondlu. Może nieco brązowieje, ale nie powinno się palić. Pozwól mieszaninie gotować kolejne 2 minuty, a następnie usuń rybę. Deglaze patelni z sokiem z cytryny (uważaj z rozpryski!) i szybko zeskrobać brązowe kawałki smaku. Wrzucamy natkę pietruszki, smakujemy przyprawami, łyżkę łyżeczki bogatego masła cytrynowego na rybę i podajemy.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio