Chrupiąca Pieczona Noga Jagnięca
Chrupiąca pieczona noga jagnięca może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja zawiera 388 kalorii, 38 g białka i 11 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 porcjom i kosztuje 2,79 USD za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut. Jeśli masz pod ręką zioła prowansalskie, udziec jagnięcy, kwaśne jabłko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 60%. Ten wynik jest solidny. Wypróbuj Pieczoną Nogę Jagnięcą, Pieczoną Nogę Jagnięcą i Pieczoną Nogę Jagnięcą, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Połóż nogę jagnięcą na ruszcie w brytfance. W małej misce wymieszaj bułkę tartą, masło i przyprawy; rozsmarować na mięsie.
Umieść cebulę na patelni; zalać bulionem cebulę.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325°C przez 1 godzinę.
Dodaj ziemniaki; piec 30 minut dłużej.
Dodaj jabłko; piecz jeszcze 30 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, a mięso osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku mięsa średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°, średni 160°, dobrze wysmażony 170°).
Wyjmij warzywa i jabłko i trzymaj w cieple.
Przed pokrojeniem odstaw pieczeń na 10-15 minut.