Chrupiąca i pyszna tarta ze szparagami i ziemniakami
Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 870 kalorii, 25g białka, oraz 64G tłuszczu. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz szparagi, śmietanę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiąca I Pyszna Tarta Ze Szparagami I Ziemniakami, Bakłażan chrupiący i pyszny, oraz Kurczak pod cegłą: chrupiący i pyszny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż ziemniaki do patelni z osoloną wrzącą wodą i gotuj przez 15 minut. Tymczasem szparagi blanszujemy na oddzielnej patelni osolonej wrzącej wody przez 4 minuty i odcedzamy w durszlaku.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Zdobądź naczynie żaroodporne-użyłem wielu różnych kształtów i rozmiarów.
Warstw arkuszy ciasta filo w naczyniu, szczotkowanie je z roztopionym masłem, jak iść i pozwalając około 1-cala powiesić nad krawędzią. Chcesz uzyskać ciasto o grubości około 5 warstw. Połóż czysty, wilgotny ręcznik kuchenny na górze i odłóż na bok.
Gdy ziemniaki są gotowe, rozgnieść je z serem. W osobnej misce, wymieszać jajka i śmietanę i wymieszać z serowym puree ziemniaczanym. Zetrzeć w gałce muszkatołowej, dobrze doprawić pieprzem i wymieszać.
Rozłóż puree ziemniaczane na cieście filo, a następnie podnieś boki filo i skrusz je razem, aby utworzyć obręcz. Weź blanszowane szparagi i ułóż je na całej powierzchni nadzienia, upewniając się, że wszystko przykryłeś.
Całość posmarować pozostałym roztopionym masłem i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut lub do momentu, aż będzie złoty i chrupiący. Odstawić na 10 minut.
Podawać tak jak quiche na szybki lunch lub kolację, z sałatką.
"Nasza umowa z producentami" Jamie at Home " pozwala nam udostępnić w Internecie tylko 2 przepisy na odcinek. Food Network żałuje niedogodności dla naszych widzów i foodnetwork.com użytkownicy"