Tuńczyk w pikantnym sosie miętowym
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 83 kalorie, 0g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka wody, czosnku, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Grillowane kotlety jagnięce z pieprzem i pikantnym sosem miętowym, Steki Z Tuńczyka W Sosie Miętowym, oraz Grillowany Tunan i krewetki z sosem miętowo-dyniowym.
Instrukcje
Umieść ½ szklanki mięty w średniej szklance lub misce ze stali nierdzewnej. W małym rondlu ze stali nierdzewnej, doprowadzić wodę na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu.
Dodać cukier i mieszać do całkowitego rozpuszczenia.Wymieszać z octem, czosnkiem i ¼ łyżeczki soli. Nadal gotować 8 lub 10 więcej minut, aż sos zmniejsza niektóre i staje się lekko syropy.
Wlać mieszaninę na miętę w misce.
Odstawić na 15 minut.Zapalić grill lub podgrzać brojlery. Tuńczyk zalać olejem. Doprawić pozostałą ½ łyżeczki soli i pieprzem. Gotować tuńczyka przez 4 protokół. Turn i gotować, aż zrobić do smaku, 3 do 4 minut dłużej dla średnio rzadkie.Przecedzić sos miętowy przez sito do łódki z sosem lub miski do serwowania. Pozostałą miętę wymieszać. SOS podawać z rybą.