Chlebek Pita
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj chleba Pita. Ten przepis służy 8 i kosztuje 22 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i zbierz sól, Syrop z agawy, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 2 minuty. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Wyznanie # 14: znałem je tylko po "kieszonkowym chlebie" ... chlebek Pita, Kanapki Z Chlebkiem Pita, oraz Pizza Chlebek Pita.
Instrukcje
Wymieszać drożdże i ciepłą wodę w dużej misce i odstawić na 10 protokół. Wymieszać Syrop z agawy, sól i mąkę.
Wymieszać, aż dobrze połączone.
Dodać olej i wymieszać ręcznie lub w robocie kuchennym przez 6 do 8 minut. Przykryj miskę i pozostaw ciasto do wyrośnięcia przez 90 minut w ciepłym, suchym miejscu. Ciasto powinno podwoić rozmiar.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F i jeśli to możliwe, użyj kamienia do pieczenia.
Ciasto rozwałkować i podzielić na 8 części.
Rozwałkuj je w kulki, następnie przykryj i pozostaw na 20 minut, aby ciasto się rozluźniło.
Odkurz czystą powierzchnię roboczą mąką, a następnie rozwałkuj każdą kulkę do grubości 1/8 cala i średnicy około 6 cali. Gotować na kamieniu do pieczenia, aż nadmuchane i zaczyna brązowy o 6 protokół z każdej strony. Spryskać piekarnik wodą, podczas pieczenia, aby stworzyć ładne chrupiące pitas.