Chleb z orzechami żurawinowymi II

Chleb z orzechami żurawinowymi II
Cranberry Nut Bread II może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru chleba. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Za 56 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka mąki, sody oczyszczonej, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 39 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 25 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 36%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Chleb Z Orzechami Żurawinowymi, Chleb Żurawinowo-Orzechowy, oraz Chleb Z Orzechami Żurawinowymi.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj bochenek o wymiarach 8x4 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
W średniej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Pokrój masło, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
W małej misce ubij jajko, sok pomarańczowy i skórkę pomarańczową. Zmieszaj z suchą mieszanką. Dodaj żurawinę i orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żurawinażurawina
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Przełóż na bochenek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
6
Piecz w nagrzanym piekarniku przez 65 do 70 minut lub do momentu, gdy Drewniana wykałaczka włożona pośrodku wyjdzie czysta. Ostudzić na patelni 10 minut, wyjąć na ruszt i całkowicie ostudzić przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn