Need a wegańskie pieczywo? Niskotłuszczowy włoski chleb może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 8G białka, oraz 1g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ciepłej wody, wody, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Niskotłuszczowe Kulki Energii Cynamonu, Obwarzanki Niskowęglowodanowe-Ciasto Z Mąki Kokosowej, oraz Wypiek chleba: chleb po włosku z białą pełnoziarnistą.
Instrukcje
1
Rozpuścić drożdże i cukier w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Dodać 5 3/4 szklanki mąki i soli, i ubić mikserem na średniej prędkości, aż będzie gładka. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, przez 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wgniecenie pozostaje, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Podziel na pół. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło), uformuj każdą porcję w 12-calowy bochenek na mące.