Chleb marchewkowo-cynamonowy

Chleb marchewkowo-cynamonowy
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich bez nabiału i lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, chleb cynamonowo-marchewkowy może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 52 centy za porcję otrzymasz chleb na 8 osób. Jedna porcja zawiera 357 kalorii, 8 g białka i 13 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga mielonego cynamonu, cukru, oleju słonecznikowego i marchwi. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 41% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zdrowsze ciasto marchewkowe, chleb bananowy z lukrem z serka cynamonowego, Zdrowsze ciasto marchewkowe, chleb bananowy z lukrem z serka cynamonowego i Ciasto marchewkowe, chleb bananowy z gęstym lukrem z sera cynamonowego.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem i mąką formę do pieczenia chleba o wymiarach 9 x 5 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
W dużej misce wymieszaj cukier i olej słonecznikowy. Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i sól, od czasu do czasu mieszając. Jajka ubić i stopniowo wmieszać do ciasta, aż wszystko się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Olej SłonecznikowyOlej Słonecznikowy
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wymieszaj marchewkę, orzechy pekan i wanilię, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietanaCzekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
4
Wlać ciasto do przygotowanej formy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Piec na środkowej półce przez 60 minut lub do momentu, aż ciasto będzie gotowe. Studzimy na blaszce przez 10 minut, a następnie przekładamy na metalową kratkę do całkowitego wystygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn