Chleb Choinkowy
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 205 kalorii. Ten wegański przepis służy 8 i kosztuje 28 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę chlebową, cukier, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 754 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chleb Choinkowy Matcha, Dip Choinkowy, oraz Choinkowe Brownies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wodę, drożdże, cukier i około połowę mąki w misce miksera stojącego. Nie musisz być precyzyjny co do tej pół-tylko gałki ocznej. Wymieszać do połączenia i odstawić na 20 minut.
Dodać resztę mąki chlebowej wraz z solą. Zagniataj hakiem ciasta, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Dodaj rozmaryn, tymianek i oliwę z oliwek i kontynuuj ugniatanie, aż zioła i olej zostaną włączone. Ciasto uformować w kulkę i skropić oliwą z oliwek. Przykryj miskę folią i odstaw na bok, aż ciasto podwoi się, około 40 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni i wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Gdy ciasto wzrosło, mąki powierzchni roboczej i włączyć ciasto. Ugniataj krótko, aby poznać powietrze. Ciasto podzielić na ćwiartki, a następnie podzielić je na 4 części każda. Powinieneś mieć teraz 16 sztuk. Podziel każdą z nich na pół, więc masz 32 części.
Zwiń każdy kawałek w kulkę i ułóż kulki na przygotowanej blasze do pieczenia w patten drzewa, pozostawiając tylko trochę przestrzeni między nimi, aby dotykały się, gdy wzrosną. Użyj około 2/3 kulek na dolną warstwę.
Zrób drugą warstwę na pierwszej, piętrząc więcej w środku i pozostawiając krawędzie na jednej warstwie. Jeśli masz jakieś luki, które chcesz wypełnić, przetnij część pozostałych kulek na pół. To nie musi być idealnie symetryczne drzewo.
Jeśli chcesz śnieżny efekt, posypać trochę mąki ryżowej na szczycie drzewa-lub można również użyć zwykłej mąki. Przykryć ciasto folią i odstawić do podwojenia wielkości, około 30 minut.
Piec w temperaturze 350 stopni do ładnie złocistego-około 35 minut. Jeśli nie chcesz rozrywać chleba, gdy jest ciepły, pozostaw go do ostygnięcia na stojaku.