Chleb bananowy Bobra
Chleb bananowy bobry wymaga mniej więcej 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, mieloną gałkę muszkatołową, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Działa dobrze jako bardzo niedrogi posiłek poranny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to chleb bananowy, jak zrobić chleb bananowy / szybki chleb bananowy, chleb bananowy bez jaj , jak zrobić wegański chleb bananowy, oraz Chleb bananowy - możesz zrobić chleb bananowy w domu, jest łatwy do zrobienia i smakuje wspaniale.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię na bochenek o wymiarach 9x5 cali. W misce wymieszać mąkę pełnoziarnistą, mąkę uniwersalną, sodę oczyszczoną, sól koszerną, cynamon i gałkę muszkatołową.
Mash razem masło i cukier w misce do mieszania, aż kremowy; ubić w jajko i ekstrakt wanilii z elektrycznym trzepaczem. W trzeciej misce, rozgnieść banany z jogurtem, aż będzie gładka.
Wymieszać mieszaninę mąki z mieszaniną masła w kilku dodatkach, na przemian z mieszaniną bananów, aż ciasto będzie gładkie.
Wlać do przygotowanego bochenka.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka chleba bananowego wyjdzie czysta, 50 do 60 minut.
Niech chleb ostygnie na patelni przez 10 minut, a następnie zakończyć chłodzenie na stojaku chłodzącym.