Chipsy Z Jarmużu
Chipsy Kale może być tylko przystawka szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny przepis fodmap służy 2 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 95 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jarmuż, oliwę z oliwek, ocet sherry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Wszystko Jarmuż Chipsy, Chipsy Z Jarmużu, oraz Chipsy Z Jarmużu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Odetnij wewnętrzne żebra z każdego liścia kapusty i wyrzuć; rozerwij liście na kawałki o jednolitej wielkości. (Zrobiłem moje kawałki o wielkości małego chipsa ziemniaczanego.) Umyć rozdarte kawałki jarmużu i osuszyć w przędzarce do sałatek lub osuszyć ręcznikami papierowymi, aż będą bardzo suche.
Włóż kawałki jarmużu do dużej zamykanej torby (lub użyj miski, jeśli nie masz nic przeciwko tłustym dłoniom).
Dodać około połowy oliwy z Oliwek; uszczelnić i wycisnąć worek tak, aby olej rozprowadzał się równomiernie na kawałkach kapusty.
Dodaj pozostały olej i wycisnąć worek więcej, aż wszystkie kawałki jarmużu są równomiernie pokryte olejem i lekko " masowane.'
Posypać octem na liściach jarmużu, ponownie torebkę i wstrząsnąć, aby rozprowadzić ocet równomiernie na liściach.
Rozłóż liście równomiernie na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż w większości chrupiące, o 35 protokół. Doprawić solą i podawać od razu.