Chicken & sweetcorn rissoles
Rissoles z kurczakiem i kukurydzą słodką może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 98 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz kije ogórkowe, cebulę, filet z piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Honey Soy Glazed Chicken Burgers / Rissoles, Placki z kurczakiem i kukurydzą cukrową, oraz Zupa z kurczaka, soczewicy i kukurydzy cukrowej są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć cebulę z czosnkiem. Chleb namoczyć w mleku.
Jeśli używasz piersi z kurczaka, posiekaj w robocie kuchennym. Łza chleb i dodać do kurczaka z cebulą, jajko, ketchup, sos Worcestershire, zioła i przyprawy. Blitz na kilka sekund.
Wrzucić mieszaninę do miski i wymieszać z kukurydzą cukrową. Uformować w 18 okrągłych rissoles.
Dla dwojga dzieci smaż sześć rissoles w gorącym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony. Beat ser i mleko w misce, aby dip dla warzyw.