Chesapeake Bay Blue Crab Hot Pot

Chesapeake Bay Blue Crab Hot Pot
Chesapeake Bay Niebieski Krab Gorący Garnek trwa około 72 godziny i 50 minut od początku do końca. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatarian przepis ma 904 kalorii, 53g białka, oraz 36g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za 7,74 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z Foodnetwork ma 7 fanów. Jeśli masz pod ręką nasiona kolendry, szalotkę, nasiona kolendry i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem niezłe. Podobne przepisy to Chesapeake Bay Crab Cakes, Ciastka krabowe z majonezem z zatoki Chesapeake, oraz Chesapeake Bay Klasyczne Ciasta Krabowe.

Instrukcje

1
W grubym garnku na średnim lub dużym ogniu dodaj olej z pestek winogron. Gdy z patelni unosi się lekka mgiełka, Dodaj cały Krab. Niebieskie kraby zawierają wodę, więc musisz je gotować, aż ten płyn wyparuje. Następnie dodaj masło. Pozwól, aby cząstki mleka opadły, a gdy masło przestanie się pienić, dodaj warzywa i gotuj, aż będą przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
KrabKrab
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj nasiona kolendry i lekko zrumień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
3
Dodaj koncentrat pomidorowy i posiekany pomidor i gotuj, często mieszając, przez 4 minuty. Odlać białym winem, zeskrobując wszelkie kawałki przyklejające się do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj wodę i wywar z kurczaka. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Dodaj liść laurowy i tymianek gotować dodatkowe 10 minut. Wciśnij całą mieszaninę do sitka. Bulion powinien mieć małe kawałki warzyw z gotowania kraba. Sprawdź i dostosuj przyprawę solą i pieprzem. Podziel równomiernie i udekoruj każdą Krabem, marynowanymi rampami, smażonymi shiitakes i creme fraiche.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Creme FraicheCreme Fraiche
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
RampyRampy
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Połącz cukier, ocet i wodę i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Dodaj musztardę, kolendrę, nasiona kopru włoskiego, ziarna pieprzu i liść laurowy. Blanszuj i wstrząsaj rampami, odcedź i zalej je ciepłym płynem do wytrawiania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
RampyRampy
8
Ostudź i przechowuj przez 3 dni przed użyciem.

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku11 funt cukinii,kolendra Siewnakolendra Siewna11 funt cukinii,nasiona kolendrynasiona kolendry11 funt cukinii,creme fraichecreme fraiche6świeże niebieskie kraby, pokrojone w 1/2świeże niebieskie kraby, pokrojone w 1/21koper włoskikoper włoski11 funt cukinii,bułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści2goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity2(zima)olej z pestek winogronolej z pestek winogron4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna28Orzechy dowolne (posiekane)kostka krabowa, zbieranakostka krabowa, zbierana11 funt cukinii,do przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa1małecebula posiekanacebula posiekana11 funt cukinii,pink peppercornspink peppercorns454Orzechy dowolne (posiekane)rampyrampy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz1szalotka posiekanaszalotka posiekana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1gałązka świeżego tymiankugałązka świeżego tymianku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2pomidory, posiekanepomidory, posiekane1stickmasło niesolonemasło niesolone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winnyocet winny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)smażone shitakessmażone shitakes

Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio

Chardonnay, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla Kraba. Schłodzony Krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepły Krab (zwłaszcza z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay
Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay
Młodzieńcze nuty cytryny i wiciokrzewu nakładane są na dojrzały melon, gałkę muszkatołową i goździki. Percepcja słodyczy wywodzi się z dojrzałości owoców, leżakującej na regularnie mieszanym osadzie drożdżowym w obecności dojrzałego dębu francuskiego.
TrudnośćEkspert
Gotowe W72 hrs, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn